TISKOVNA KONFERENCIJA O PROVEDBI PROJEKTA „OSOBNI ASISTENTI – BOLJI ŽIVOT OSOBA S INVALIDITETOM!“

U okviru provedbe dvogodišnjega projekta (za razdoblje od 2017. do 2019. godine) usmjerenog osiguravanju usluge osobnog asistenta osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, pod nazivom „Osobni asistenti – bolji život osoba s invaliditetom!“, financiranoga od strane Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., u petak 28. 4. 2017. godine u prostorijama hotela Central u Bjelovaru, V. Lisinskog 2, održana je tiskovna konferencija.

Usluga osobne asistencije predstavlja pružanje potpore osobama (14) s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima u provođenju aktivnosti svakodnevnog življenja: samozbrinjavanja, produktivnosti i socijalnih aktivnosti. Usluga se pruža 80 sati mjesečno prema unaprijed utvrđenom planu korisnika, a o pruženoj usluzi vodi se evidencija.

Teme:

 1. Ciljevi projekta, očekivani rezultati i održivost projekta – Tomislav Novosel, prof. → voditelj projekta
 2. Potpisivanje ugovora o radu s osobnim asistentima i ugovora o suradnji s korisnicima – Nada Bilek, med. sestra → koordinatorica projekta i Nikolina Posuda, bacc. therap. occup. → eduaktorica/evaluatorica projekta
 3. Dogovor o provedbi – Nada Bilek, med. sestra → koordinatorica projekta
   

Sudionici:

 • predstavnici partnera − Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar
 • korisnici i osobni asistenti
 • predstavnici Grada Bjelovara
 • predstavnici Centra za socijalnu skrb i Zavoda za zapošljavanje
 • članovi upravnih tijela i zaposlenici udruge
 • sredstva javnoga priopćavanja.
Objavljeno: 06. 09. 2017

  Galerija slika

  Provedene aktivnosti promidžbe i vidljivosti - Sve